Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Basilika- och citronolja | ||
3 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
Mozzarellagratinerad broccoli och tomat | ||
250 g | Mozzarellaost | |
3 pc. | Tomater | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Broccoli Färsk | |
2 tbsp | Olivolja | |
Kyckling | ||
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 225 grader.
Mozzarellagratinerad broccoli och tomat: Skär broccolibuketter i 3 cm stora bitar. Skala broccolistjälken och skär den i bitar om 1–2 cm. Tärna tomaterna i 3 cm stora bitar. Lägg ner broccoli och tomater i en ugnsfast form. Blanda dem med lite salt och olivolja. Riv över bitar av mozzarellan. Ugnsbaka i 15 min till fin gratinerad färg.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn kycklingbrösten i olja i ett par minuter på varje sida tills de har fått en fin gyllenstekt yta. Lägg över dem i en ugnsfast form och baka i ugnen under gratängen i ca 5 min. Låt dem sedan vila i ytterligare ca 5 minuter innan du skivar upp dem.
Basilika- och citronolja: Skölj citronen och finriv det yttersta skalet. Mortla eller mixa citronskalet med basilika och olivolja.
Servera kycklingen med gratängen och den goda kryddoljan.
Näringsvärde: 503 kcal. 48 g protein, 31 g fett, 6 g kolhydrater
Photo:
Jacob Fridholm
2 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria