Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tzatziki | ||
1 clove | Vitlök Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
1 pc. | Röd Paprika | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
3 dl | Couscous | |
125 g | Sockerärta Färsk | |
Biffar | ||
1 tbsp | Vatten | |
2 tbsp | Olivolja | |
100 g | Parmesanost | |
2 tbsp | Majsstärkelse | |
30 g | Basilika - fryst | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg | |
780 g | Kikärtor Kokta |
Tzatziki: Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Ta bort kärnhuset ur tomat och paprika och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda grönsakstärningarna i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Tillbehör: Koka gryn efter anvisningar på förpackningen.
Biffar: Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Sila av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten.
Mixa samman kikärtorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet. Forma biffar och lägg på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min.
Tillbehör: Förväll sockerärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och servera till biffarna, tzatzikin och det nykokta grynet.
Näringsvärde: 675 KCAL 35 G PROTEIN 26 G FETT 63 G KOLHYDRATER
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant