Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
2 dl | Jasminris | |
Tonkatsu | ||
1 tbsp | Olivolja | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Ägg | |
200 g | Panko, ca 3 dl | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vetemjöl | |
Tonkatsusås | ||
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 dl | Tomatketchup | |
0,5 dl | Worcestersås | |
2 tbsp | Japansk soja | |
Kålsallad | ||
1 krm | Salt | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Lime | |
1 tsp | Japansk soja | |
200 g | Raw slaw | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tonkatsusås: Blanda ihop ketchup, worcestershiresås, soja och honung i en skål.
Kålsallad: Blanda raw slaw med finhackad chili och rivet limeskal. Tillsätt limesaft från en halv lime, soja och honung. Smaka av med salt. Skär resten av lime i klyftor.
Tonkatsu: Dela varje kycklingfilé i två tunnare filéer. Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp äggen i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsin tallrik.
Vänd kycklingfiléerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek den panerade kycklingen på medelhög- hög värme ca 2 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingfiléerna bli genomstekta.
Skiva den stekta kycklingen och servera med jasminris, kålsallad och limeklyfta. Ringla över tonkatsusås, ät och njut!
Näringsvärde: 741 kcal, 50 g protein, 10 g fett, 110 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Worcestershire Sauce 150ml Lea&Perrins