Skip to main content
Färskpotatissallad med örter, parmesan och grillad aubergine
Mari Bergman

Färskpotatissallad med örter, parmesan och grillad aubergine

30 minEasy
349,45 kr
4 portions 48,82 kr per portion
Den här härliga salladen kommer garanterat att bli favoriten på sensommarens middagar. Så många goda smaker i en och samma rätt.

Aubergine
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Aubergine
1 tbspOlivolja
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
Potatissallad
450 gBlomkål Färsk, (1 st)
3 tbspOlivolja
1 tbspVit balsamvinäger
0,5 pc.Gräslök - färsk
250 gSparris Färsk
50 gGrana Padano
1 krmSalt
1 pc.Basilika - färsk
380 gKikärtor Kokta
125 gKörsbärstomater
0,5 pc.Gurka
500 gFärskpotatis
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Aubergine: Skölj auberginen och skär den i långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Gnid in auberginestängerna i vitlök och olja och krydda med lite salt och peppar. Grilla i ugnen ca 15-20 min.

3

Potatissallad: Skölj potatisen och dela den på mitten eller i kvartar om de är stora. Koka i saltat vatten. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i ca 3 bitar. Tillsätt sparrisbitarna till potatisvattnet den sista minuten. Sila av vattnet och spola potatis och sparris i kallt vatten så att koktiden avstannar. Lägg upp i en skål.

4

Skölj och skiva blomkålen tunt. Skölj och skär gurkan i halvmånar och skölj och halvera tomaterna. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Blanda alltsammans med potatis och sparris.

5

Skölj och finhacka gräslök och basilika och tillsätt i skålen. Tillsätt olja, balsamvinäger samt salt och peppar efter smak. Riv grana padano grovt och tillsätt till salladen.

6

Servera potatissalladen med grillad aubergine.

Näringsvärde: 508 Kcal, 21 g Protein, 23 g Fett, 48 g Kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell