Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Aubergine | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Aubergine | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
Potatissallad | ||
450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
250 g | Sparris Färsk | |
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Gurka | |
500 g | Färskpotatis | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Aubergine: Skölj auberginen och skär den i långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Gnid in auberginestängerna i vitlök och olja och krydda med lite salt och peppar. Grilla i ugnen ca 15-20 min.
Potatissallad: Skölj potatisen och dela den på mitten eller i kvartar om de är stora. Koka i saltat vatten. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i ca 3 bitar. Tillsätt sparrisbitarna till potatisvattnet den sista minuten. Sila av vattnet och spola potatis och sparris i kallt vatten så att koktiden avstannar. Lägg upp i en skål.
Skölj och skiva blomkålen tunt. Skölj och skär gurkan i halvmånar och skölj och halvera tomaterna. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Blanda alltsammans med potatis och sparris.
Skölj och finhacka gräslök och basilika och tillsätt i skålen. Tillsätt olja, balsamvinäger samt salt och peppar efter smak. Riv grana padano grovt och tillsätt till salladen.
Servera potatissalladen med grillad aubergine.
Näringsvärde: 508 Kcal, 21 g Protein, 23 g Fett, 48 g Kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1