Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Linsgryta | ||
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 tsp | Torkad gurkmeja | |
2 tsp | Garam Masala | |
300 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
200 g | Röda Linser Torkade | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar | |
4 dl | Vatten | |
Stekpannebröd | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
50 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
Topping | ||
1 pc. | Lime | |
1 pc. | Zucchini | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
100 g | Fetaost | |
1 tsp | Chiliflakes | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Rapsolja | |
3 krm | Salt | |
1 tsp | Paprikakrydda |
Värm ugnen till 175 grader. Lägg fetaosten i frysen.
Linsgryta: Skala lök, vitlök, ingefära och potatis. Grovhacka löken, riv vitlök och ingefära och skär potatisen i kvartar. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök och grönsaker med garam masala och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 1-2 min. Rör om hela tiden.
Tillsätt vitvinsvinäger, krossade tomater, buljong, vatten och linser. Låt grytan puttra under lock i ca 30 min. Rör om då och då och smaka av med salt och peppar innan servering.
Topping: Skär zucchinin i bitar. Sila av spadet från kikärtorna och spola kikärtorna i kallt vatten. Blanda zucchini och kikärtor med olja, chiliflakes, paprikapulver och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och rosta i ca 20 min.
Stekpannebröd: Blanda kakmjöl, salt och yoghurt i en bunke. Knåda degen i ca 5 min.
Dela degen i 4 delar och kavla ut varje bröd tunt.
Stek bröden i en torr stekpanna i ca 3 min/sida tills de blir lätt gyllene.
Pensla bröden med smält smör eller olivolja.
Servering: Lägg upp grytan i djupa tallrikar, toppa med rostad zucchini- och kikärtor. Riv fryst fetaost över och toppa med finhackad persilja. Servera med limeklyftor och nystekt bröd.
Photo:
Fabian Björnstjerna
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria