Skip to main content
Blåbärscheesecake
Hemmakock

Blåbärscheesecake

45 minEasy
301,10 kr
8 portions 21,28 kr per portion
Tidning #1 2012 - Victoria Lindberg

Botten
100 gSmör
250 gDigestive original
Tillbehör
2 dlVispgrädde
100 gBlåbär
Fyllning 2
3 tbspStrösocker
1 tbspVaniljsocker
3 dlCreme Fraiche Naturell
Fyllning 1
1,25 dlStrösocker
450 gFärskost Naturell
3 pc.Ägg
200 gBlåbär Fryst
Instructions
1

Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen. Grädda i ca 5-10 min.

Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen.

Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.

Grädda ytterligare 5 minuter. Låt stå kallt, gärna över natten.

Servera kakan kylskåpskall, toppa med blåbär och pudra över lite florsocker. Servera en klick vispad grädde till.