Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grönsaker | ||
250 g | Sparris Färsk | |
500 g | Bondbönor | |
1 g | Smör | |
Till servering | ||
0,5 dl | Parmesanost | |
Polenta | ||
1 dl | Parmesanost | |
25 g | Smör | |
1,5 dl | Polenta | |
6 dl | Vatten | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Tryffelolja | |
1 tbsp | Grönsaksfond | |
0,5 tsp | Salt | |
2 dl | Standardmjölk |
Förbered det gröna: plocka ur bönorna ur sina skidor. Skär bort den nedersta träiga biten på sparrisen och dela stjälkarna i ca 3 cm långa bitar. Koka upp lite lättsaltat vatten och låt bönor och sparrisbitar koka i 2 minuter, inte en sekund längre. Kyl alltsammans genast i isvatten och plocka sedan ut bönorna ur sina vita små höljen om de har några.
Koka upp vattnet med fonden. Vispa ner polentan i den kokande buljongen. Låt puttra på låg värme i 5 minuter (eller enligt anvisningarna på förpackningen), rör om lite ibland. Häll i mjölken i polentan och låt puttra i ytterligare ett par minuter. Rör ner parmesan, smör och tryffelolja, smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt och häll upp i skålar.
Fräs bönor och sparris hastigt i smöret så att de blir varma. Salta och fördela över polentan. Strö gärna över lite parmesan vid servering.
Recept ur boken "Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött" skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag).
Photo:
Linda Prieditis
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt