Skip to main content
Rosésorbet float
Malin Andersson

Rosésorbet float

5 minMedium
188,85 kr
4 portions 34,07 kr per portion
Ljuvligt god cocktail med en bas av rosésorbet! Denna vackra drink passar precis lika bra till sommarfesten som till nyår.

Rosésorbet - 4 portioner
3 dlHallon Frysta
2 dlRosévin
1,25 dlStrösocker
Rosésorbet float
125 gHallon Färska
4 dlRosévin
Instructions
1

Koka försiktigt upp rosévin och strösocker i en kastrull, rör om så att sockret löser upp sig, dra av från plattan och låt rosesirapen bli rumstempererad.

2

Mixa ihop frysta hallon med ungefär hälften av rosesirapen till en slät smet. Smaka av och tillsätt mer rosesirap om du vill ha sötare sorbet.

3

Häll över i en form och låt frysa tills den blivit fast i konsistensen.

4

Rosésorbet float: Lägg en skopa sorbet i fyra cocktailglas och toppa med rosévin. Dekorera med färska hallon.

Photo:

Kerstin Eriksson