Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rosésorbet - 4 portioner | ||
3 dl | Hallon Frysta | |
2 dl | Rosévin | |
1,25 dl | Strösocker | |
Rosésorbet float | ||
125 g | Hallon Färska | |
4 dl | Rosévin |
Koka försiktigt upp rosévin och strösocker i en kastrull, rör om så att sockret löser upp sig, dra av från plattan och låt rosesirapen bli rumstempererad.
Mixa ihop frysta hallon med ungefär hälften av rosesirapen till en slät smet. Smaka av och tillsätt mer rosesirap om du vill ha sötare sorbet.
Häll över i en form och låt frysa tills den blivit fast i konsistensen.
Rosésorbet float: Lägg en skopa sorbet i fyra cocktailglas och toppa med rosévin. Dekorera med färska hallon.
Photo:
Kerstin Eriksson