Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Aubergine | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Morötter | |
1 tsp | Vitlökspulver | |
1 dl | Bjäst | |
4 dl | Krossade Tomater | |
50 g | Körsbärstomater | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 tsp | Röd Currypasta | |
0,5 dl | Pinjenötter | |
1 pc. | Gul lök | |
4 dl | Matvete | |
2 dl | Persilja - färsk | |
0,5 tsp | Salt |
Koka upp matvete enligt instruktionerna på paketet. Ställ sedan åt sidan.
Sätt ugnen på 180°C. Dela auberginer på längden. Gröp ur fruktköttet med en kniv och lämna ca 1 cm på alla sidor.
Fräs lök, morötter och kryddor i någon minut tills löken blir blank och mjuk. Tillsätt det urskrapade aubergineköttet och stek i ytterligare 2 minuter.
Tillsätt kokt matvete, krossade tomater och bjäst och blanda väl. Fyll auberginerna med blandningen, toppa med pinjenötter och baka i ugnen i ca 30 minuter.
Servera varm med färska cocktailtomater, hacka persiljan och strö den över.
Photo:
Sofia von Porat
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt