Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ugnsbakad potatis | ||
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
Vinägerkokt kål | ||
1 dl | Äppelcidervinäger | |
1 krm | Salt | |
20 g | Smör | |
300 g | Vitkål | |
Remoulad | ||
1,5 dl | Majonnäs | |
120 g | Pickles | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
Rotselleri | ||
1 tbsp | Smör | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 pc. | Ägg | |
2 dl | Panko | |
1 kg | Rotselleri |
Sätt ugnen på 200 grader.
Ugnsbakad potatis: Skölj potatisarna och dela dem på mitten. Lägg i en ugnsfast form och blanda med olja och salt efter smak. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills potatisen är genommjuk med en fint rostad yta.
Vinägerkokt kål: Finstrimla vitkålen och lägg den i en kastrull tillsammans med vinäger och smör. Koka sakta i ca 20 minuter och smaka av med salt. Späd eventuellt med vatten om det behövs. Vänd ner finhackad gräslök precis före servering.
Remoulad: Finhacka pickels och skala och finhacka lök. Blanda hacket med majonnäs i en bunke och smaka av med salt.
Rotselleri: Skär bort skalet från rotsellerin och skär den därefter i centimetertjocka skivor.
Lättvispa äggen i en bunke. Placera mjöl och ströbröd på varsin assiett. Vänd rotselleriskivorna först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet.
Värm en stekpanna till medeltemperatur och stek rotsellerin i smör i ca 5 minuter på varje sida till en frasig brynt yta. Smaka av med salt. Servera den frasiga rotsellerin med den syrliga kålen, krämiga remoulad och ugnsbakad potatis.
Näringsvärde: 798 kcal. 16 g protein, 48 g fett, 72 g kolhydrater.
Photo:
Jacob Fridholm
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g