Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Citron- och passionsfruktscurd | ||
2,5 dl | Strösocker | |
300 g | Citron, (2 st) | |
2 pc. | Passionsfrukt | |
100 g | Smör | |
Pistagemarängbotten | ||
3 dl | Strösocker | |
6 pc. | Ägg | |
100 g | Pistagenötter | |
Till servering | ||
50 g | Björnbär | |
0,25 pc. | Citronmeliss | |
50 g | Jordgubbar Färska | |
3 dl | Vispgrädde |
Pistagemarängbotten: Sätt ugnen på 110°C. Knäck äggen och separera vitan från gulan. Vitan kommer användas till marängen och gulorna behövs för citron- och passionsfruktscurden.
Rita upp tre rundlar á ca 20 cm i diameter på bakplåtspapper. Skala och grovhacka pistagenötterna. Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under kraftig vispning tills du får en fast marängsmet. Vänd ner pistagehacket i marängsmeten. Bred ut eller spritsa marängsmeten i rundlarna. Grädda 1 ½- 2 timmar beroende på hur frasig maräng du önskar.
Köp färdiga marängbottnar istället för att baka egna.
Citron- och passionsfruktscurd: Blanda citronsaft, citronzest, passionsfrukt, socker och 6 st äggulor i en kastrull. Placera kastrullen i ett vattenbad och rör tills curden börjar sjuda och tjockna, ta då bort kastrullen från värmen och klicka i smöret, rör tills smöret smält (viktigt att curden inte kokar, då skär den sig).
Gröp ur passionsfrukt och rör ner i färdigköpt lemon curd.
Servering: Lägg ihop tårtan med ungefär 2/3 av curden* mellan marängbottnarna. Garnera med vispad grädde, färska bär och siktat florsocker.
Gör receptet ännu enklare vid tidsbrist:
Våra 3 smarta tips gör receptet ännu enklare vid tidsbrist:
Vänta med att montera ihop tårtan tills den ska serveras så att marängbottnarna håller sig frasiga.
Dekorera eventuellt tårtan med lite florsocker ovanpå.
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1