Skip to main content
Lätt caesarsallad med avokado
Hemmakock

Lätt caesarsallad med avokado

5 minEasy
485,40 kr
4 portions 59,44 kr per portion
En smalare och sundare variant på klassisk caesarsallad

1 pc.Vitlök Färsk
1 sliceSkivat rågbröd
600 gKycklingfile Fryst
1 pc.Sardeller
200 gSalladsmix
4 tbspParmesanost
2 pc.Avokado
2 tspDijonsenap
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 pc.Lime
1 krmSvartpeppar
250 gSockerärta
1 krmSalt
Instructions
1

Börja med dressingen. Mixa vitlök citron sardeller senap och parmesan i en matberedare. Tillsätt lite lättyoghurt i taget under omrörning. Salta och peppra.

Bryt salladen i stora bitar på ett uppläggningsfat. Skär avokadon i klyftor och fördela ovanpå. Pressa lime över så att den inte mörknar.

Salta och peppra kycklingen och stek på medelvärme. Skär i diagonala bitar och lägg på salladsbädden. Skär sockerärtorna på diagonalen och strö över.

Rosta brödskivorna ganska hårt. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid in brödskivorna. Skär upp i tärningar. Strö över salladen.