Skip to main content
Mandelfisk med citronsås och kokt potatis
Mari Bergman

Mandelfisk med citronsås och kokt potatis

40 minMedium
246,35 kr
4 portions 40,51 kr per portion
Klassisk husmanskost när den är som bäst! Saftig fisk toppad med knapriga mandelflarn som serveras med en mild citronsås och kokt potatis. Tips! Tina gärna fisken i kylen över natten.

Tillbehör
0,25 pc.Persilja
250 gGröna Ärtor Frysta
700 gPotatis Fast
2 krmSalt
Citronsås
0,5 tspTorkad gurkmeja
1 krmSalt
1 pc.Gul lök
2 dlVispgrädde
2 tbspSmör
1 tspVitvinsvinäger
1 tbspCitron
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
Mandelfisk
1 tbspCitron
50 gSötmandel Spån
1 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé Fryst
0,25 pc.Persilja
1 dlStröbröd
1 cloveVitlök Vanlig
2 krmSalt
50 gSmör
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.

3

Mandelfisk: Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och pressa över 1 msk citronsaft.

4

Skala och riv vitlök och finhacka persilja. Blanda samman med ströbrödet i en skål och strö över fisken. Strö över mandelspån och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen i ca 20 min.

5

Citronsås: Skala och finhacka löken. Bryn löken och gurkmejan i smöret i en kastrull så att löken mjuknar. Tillsätt vinäger, grädde och vatten. Låt såsen sjuda i ca 15 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer och smaka av såsen med 1-2 msk citronsaft, salt och peppar.

6

Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.

7

Finhacka persiljan.

8

Servera mandelfisken med kokt potatis, citronsås och gröna ärtor. Strö över persilja, ät och njut!

Näringsvärde: 824 kcal, 39 g protein, 47 g fett, 58 g kolhydrater.

Photo:

Nurlan Emir