Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,25 pc. | Persilja | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
700 g | Potatis Fast | |
2 krm | Salt | |
Citronsås | ||
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Gul lök | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Smör | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 tbsp | Citron | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Mandelfisk | ||
1 tbsp | Citron | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
0,25 pc. | Persilja | |
1 dl | Ströbröd | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
50 g | Smör |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten.
Mandelfisk: Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och pressa över 1 msk citronsaft.
Skala och riv vitlök och finhacka persilja. Blanda samman med ströbrödet i en skål och strö över fisken. Strö över mandelspån och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen i ca 20 min.
Citronsås: Skala och finhacka löken. Bryn löken och gurkmejan i smöret i en kastrull så att löken mjuknar. Tillsätt vinäger, grädde och vatten. Låt såsen sjuda i ca 15 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer och smaka av såsen med 1-2 msk citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
Finhacka persiljan.
Servera mandelfisken med kokt potatis, citronsås och gröna ärtor. Strö över persilja, ät och njut!
Näringsvärde: 824 kcal, 39 g protein, 47 g fett, 58 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's