Skip to main content
Tinas fläskkotletter med varma tomater, druvor och parmesanbröd
Tina Nordström

Tinas fläskkotletter med varma tomater, druvor och parmesanbröd

30 minEasy
287,25 kr
4 portions 50,16 kr per portion
Tina Nordström är gästkock i matkassen och bjuder oss på otroligt goda fläskkotletter med spännande tillbehör. Parmesanbrödet tillsammans med de varma tomaterna och druvorna är en underbar kombination!

Parmesanbröd
1 pc.Lantbröd
75 gSmör
50 gParmesanost
2 tspDijonsenap
Fläskkotletter
0,5 tbspSmör
1 tbspOlivolja, Extra Virgin
500 gFläskkotlett
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Varma tomater och druvor
3 tbspOlivolja, Extra Virgin
0,5 pc.Bladpersilja - färsk
3 tbspHonung Flytande
1 tspSalt
250 gKörsbärstomater
300 gVindruvor
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka.

2

Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen.

3

Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida.

Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna.

Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Photo:

Maddzan Lindblad