Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Parmesanbröd | ||
1 pc. | Lantbröd | |
75 g | Smör | |
50 g | Parmesanost | |
2 tsp | Dijonsenap | |
Fläskkotletter | ||
0,5 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
500 g | Fläskkotlett | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Varma tomater och druvor | ||
3 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
3 tbsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
300 g | Vindruvor | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka.
Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen.
Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida.
Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna.
Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.
Photo:
Maddzan Lindblad
1 Grekiskt Lantbröd 600g Bake My Day
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel