Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
700 g | Potatis Fast | |
2 tbsp | Olivolja | |
Brynt smör | ||
50 g | Smör | |
Kött | ||
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
480 g | Fläskkotlett | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Spetskål | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Spetskål | |
1 krm | Salt | |
30 g | Sötmandel Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid.
Spetskål: Strimla kålen och fräs i lite olja i en stekpanna tills kålen får färg och mjuknar. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Häll över kålen på ett ugnssäkert fat och håll varmt i ugnen.
Kött: Värm lite ny olja och smör i stekpannan och stek kotletterna i ca 1-2 min på båda sidor på hög värme. Krydda med salt och peppar efter smak. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Tillbehör: Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.
Ta ut den grillade spetskålen. Skiva upp köttet och lägg över spetskålen. Ringla över det brynta smöret och strö över mandlar. Servera tillsammans med rostad potatis och haricots verts.
Näringsvärde: 566 kcal, 33 g protein, 32 g fett, 34 g kolhydrater.
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria