Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
150 g | Smör | |
3 tsp | Kanel Malen | |
2 dl | Strösocker | |
Garnering | ||
0,5 dl | Pärlsocker | |
1 pc. | Ägg | |
50 g | Jäst Söta Degar Färsk | |
150 g | Smör | |
5 dl | Mjölk | |
1 dl | Strösocker | |
15 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt |
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll i mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula ned jästen i en stor bunke. Häll över lite av degvätskan och rör om tills jästen är helt upplöst. Häll sedan över resten av degvätskan. Blanda ned strösocker, salt och 3/4 av vetemjölet, spara resten till utbakningen.
Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Täck degen med bakduk och låt jäsa ca 60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i 2 lika stora bitar, kavla ut degbitarna, en i taget. Bred ut rumsvarmt smör och pudra med strösocker och kanel.
Rulla ihop degen och klipp sedan ”flikar” (ungefär halva bullens tjocklek) med ca 2 cm mellanrum i längderna, vik varannan bit åt höger och varannan åt vänster. Låt längderna jäsa i ca 30 minuter.
Vispa upp ägg och pensla längderna, strö över pärlsocker och grädda sedan i ca 20 minuter eller tills längderna fått fin färg.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt