Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
1 pc. | Citron - Eko | |
600 g | Flankstek | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
1 tsp | Salt | |
4 krm | Svartpeppar | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Smör | |
2 krm | Chiliflakes | |
5 tbsp | Olivolja |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram köttet så att det blir rumsvarmt.
Skölj potatisen. Blanda potatisen med 1 msk olja och salt efter smak på en plåt. Rosta i ugnen i ca 40 min.
Mixa samman basilika, persilja, skalad vitlöksklyfta, 3 msk olivolja, chiliflakes, rivet citronskal och citronsaft till en röra. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar runt om. Stek köttet i en het grillpanna/stekpanna i 1 msk olivolja och 2 msk smör ca 2-3 min/sida. Sänk sedan värmen och låt den steka klart på medelvärme. När flanksteken är ca 56-58 grader i mitten är den klar.
Lägg flanksteken i aluminiumfolie och låt den vila i 5-10 min.
Det går även bra att grilla flanksteken på utegrillen.
Skär köttet tvärs över fibrerna. Toppa köttet med chimichurrin.
Lägg upp den rostade färskpotatisen i en skål.
Servera flanksteken med chimichurri, rostad färskpotatis och gärna en sallad vid sidan av.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria