Skip to main content
Biffsallad med chimichurridressad potatis
Mari Bergman

Biffsallad med chimichurridressad potatis

45 minMedium
460,50 kr
4 portions 90,72 kr per portion
En fantastiskt god och matig sallad med grillad entrecote, ugnsstekta tomater och rostad potatis som smaksätts med en dressing på färska örter, citron och vitlök. Gott till både vardag och helg!

Chimichurri
2 tbspOlivolja
1 pc.Citron - Eko
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Koriander - färsk
0,5 tspHonung Flytande
1 pc.Basilika - färsk
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Persilja - färsk
1 krmSalt
Rostad potatissallad
900 gFärskpotatis
1 pc.Citron - Eko
400 gKörsbärskvisttomater
1 tspFlingsalt
2 tbspOlivolja
1 pc.Vitlök Färsk
1 pc.Bakplåtspapper
180 gRomansallat, (1 st)
1 pc.Gurka
30 gMachesallat
Biff
4 krmSvartpeppar Malen
1 tspFlingsalt
0,5 tbspOlivolja
2 tbspSmör
400 gEntrecote
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram köttet och låt de bli rumsvarmt.

2

Rostad potatissallad: Skölj och halvera potatisen. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 40 min.

3

Halvera den färska vitlöken och citronen. Ta ut potatisen efter halva tiden och gör plats på plåten. Lägg vitlökshalvor, citronhalvor och hela kvisttomater vid sidan om potatisen. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt på tomaterna. Rosta ytterligare 20 min.

4

Skölj och skär salladen i stora bitar. Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare.

5

Chimichurri: Mixa basilika, persilja, koriander, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, saften från 0.5 citron, olja och honung i en matberedare/stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

6

Biff: Salta och peppra köttet ordentligt på båda sidor. Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olja och smör och stek köttet på hög värme ca 1-2 min/sida.

7

Ös smöret i pannan över köttet medan det steks. Lyft över köttet på en skärbräda och låt de vila 2 min innan du skär det skivor. Det går även att grilla köttet på utegrillen om du föredrar det.

8

Rostad potatissallad: Ta ut plåten med potatis och grönsaker ur ugnen. Blanda potatisen med chimichurrin.

9

Ta fram ett stort fat och fördela chimichurridressad potatis, tomater, vitlökshalvor, citronhalvor, romansallad, gurkstrimlor och machésallad runt om. Toppa med det skivade köttet. Ät och njut!

Näringsvärde: 747 kcal, 47 g protein, 38 g fett, 51 g kolhydrater

Det går även att grilla köttet på utegrillen om du föredrar det.

Photo:

Nurlan Emir