Skip to main content
Karims Shahi Mugla
Hemmakock

Karims Shahi Mugla

30 minEasy
440,90 kr
4 portions 40,36 kr per portion
Tidning #1 2012 - Karim Rezaul

Sås
20 gFärsk ingefära
4 dlVispgrädde
2 tbspSmör
2 dlYoghurt Naturell
2 tbspMandelmjöl
6 tbspRiven kokos
1 tbspStrösocker
2 krmSalt
2 cloveVitlök Färsk, 1 msk
2 krmTorkad gurkmeja
2 tbspTomatpuré
Kyckling
2 tbspSmör
100 gRiven kokos
2 krmSalt
2 pc.Vitlök Vanlig
200 gFärsk bladspenat
2 krmSpiskummin
2 krmKoriander - torkad
200 gFärskost Naturell
60 gCashewnötter Naturella
2 pc.Kycklingfile
2 krmTorkad gurkmeja
Instructions
1

Kyckling Banka ut kycklingfiléerna och finhacka vitlök. Krossa hälften av cashewnötterna och finmal resten. Fräs samtliga ingredienser i smör på medelvärme, cirka 5 minuter. Fyll de utbankade kycklingfiléerna med blandningen och rulla ihop dem. Grädda på mittersta falsen i ugnen, 175 grader i 8-10 minuter. Ta ut och dela på mitten.

Sås Fräs pressad vitlök och finriven ingefära i smör. Häll i grädden och yoghurten samt resten av kryddorna. Koka upp och tillsätt ca 6 msk vatten. Låt koka upp igen. Häll över kycklingfiléerna.

Rosta cashewnötter och mandlar att toppa över tallrikarna. Servera med ris.