Skip to main content
Färsspett med klyftpotatis och fetaostsallad
Mari Bergman

Färsspett med klyftpotatis och fetaostsallad

45 minEasy
276,75 kr
4 portions 32,03 kr per portion
Färsspett med en smakrik och färgglad sallad. Spetten passar utmärkt att grilla en varm sommardag. (Tastelines barnkasse v21 2016)

Biffar
8 pc.Grillpinnar
1 tspPaprikakrydda
2 krmSvartpeppar Malen
1 tspSalt
500 gNötfärs
1 cloveVitlök Vanlig
2 tspSpiskummin
Potatis
900 gPotatis
1 tspTimjan - torkad
2 tbspOlivolja
Sås
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSvartpeppar Malen
50 gPesto Röd
1 krmSalt
Sallad
1 tbspOlivolja
2 krmSalt
150 gFetaost
1 pc.Paprika
1 pc.Vanliga Tomater
2 krmSvartpeppar
Instructions
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Strö över timjan och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.

2

Färsspett: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver,salt och svartpeppar.Pressa i vitlök och blanda om ordentligt. Forma ca 6-8 st järpar och trä på spett. Gör plats på potatisplåten och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

3

Sås:Blanda yoghurt med pesto och Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad:Skölj tomat, paprika och gurka och tärna alla grönsaker. Skölj och grovhacka basilikan. Blanda alla grönsaker i en skål med basilikan och tillsätt olja, vinäger och en nypa salt och peppar. Skär fetaosten i bitar och blanda i.

Servera färsspätten tillsammans med klyftpotatis, pestosås och sallad.

Photo:

Linnea Swärd