Skip to main content
Spansk omelett
Hemmakock

Spansk omelett

40 minEasy
360,55 kr
4 portions 56,60 kr per portion
Spansk omelett

Gremolata
6 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Citron
1 dlBladpersilja - färsk
4 tbspOlivolja
150 gFeferoni
1 tbspOlivolja
3 dlVispgrädde
600 gPotatis Mjölig
1 krmSvartpeppar Malen
2 pc.Gul lök
600 gChorizo
1 krmSalt
200 gCheddarost
12 pc.Ägg
Instructions
1

Koka potatisen och skär i mindre bitar. Sätt ugnen på 150 grader. Stek chorizon och löken i olja. Blanda i potatis när korven fått färg och stjälp upp allt i en stor ugnsfast oljad form. Blanda samman ägg och grädde, salta och peppra. Vänd ner den rivna osten. Slå över ostblandningen i formen. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter beroende på formens storlek. Gör gremolatan: Tvätta och riv skalet av citronerna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med hackad persilja och olivolja. Stek chilin hastigt i olja, salta. Skär omeletten i mumsbitar. Pensla varje bit med gremolata, toppa med chilitrukt och stick ner tandpetare.