Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 L | Vatten | |
1 kg | Märgben | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
125 g | Stjälkselleri | |
4 pc. | Lagerblad | |
10 pc. | Svartpeppar Hel | |
3 pc. | Morötter | |
2 pc. | Gul lök |
Skala löken och moroten.
Skölj två stjälkar selleri (för en vanlig sats).
Skär löken i klyftor och slanta moroten och sellerin.
Värm en gryta och fräs lök, morot, selleri, lagerblad och svartpepparkorn i rapsoljan.
Lägg i köttbenen och fyll med vatten tills allt täcks.
Om du vill ha lite mustigare buljong kan du rosta av benen i ugnen innan de läggs i grytan.
Koka upp och skumma av.
Sänk värmen och låt sjuda i en till två timmar.
Skumma av och fyll på med vatten vid behov.
Sila av vätskan i en ny kastrull eller gryta och ställ den på spisen.
Låt buljongen reducera till hälften.
Smaka av med salt.
Servera direkt som den är eller använd som bas i sås eller soppa.
Om du inte ska äta den direkt, kyl ned den snabbt, alternativt kyl ned den snabbt och frys in.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria