Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grundrecept | ||
2 pc. | Kondenserad mjölk | |
1 L | Vispgrädde | |
Smaksättningar | ||
100 g | Kolasås | |
100 g | Blåbär | |
100 g | Mörk chokladkaka | |
100 g | Jordgubbar | |
100 g | Smör | |
2 krm | Flingsalt |
Blåbär: Mixa färska blåbär i en matberedare/stavmixer till en slät sås. Häll över i en skål. 2: Jordgubbar: Mixa färska jordgubbar i en matberedare/stavmixer till en slät sås. Häll över i en skål.
Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull och häll över i en skål för att svalna en aning.
Choklad: Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Ta av från värmen, tillsätt en nypa flingsalt och låt svalna en aning.
Salted caramel: Häll kolasås och en nypa flingsalt i en skål.
Glass: Vispa grädden fluffig med elvisp i en stor skål. Tillsätt kondenserad mjölk och vänd samman försiktigt.
Fördela ca 350 g gräddblandning i varje smaksättning. Vänd samman försiktigt och häll upp varje glassmak i separata matlådor/burkar. Sätt på lock och ställ in i frysen i minst 5-6 timmar.
Servera glassen i våffla eller bägare, ät och njut!
Photo:
Roland Persson
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt