Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Aluminiumfolie | |
1 dl | Pepparrot Färsk | |
Fisk | ||
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
100 g | Färskost Örter | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé | |
0,5 pc. | Purjolök | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Fisk: Ta bort ev ben från fiskfiléerna. Skär fisken i portions stora bitar och krydda med salt och peppar. Skölj och finhacka purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt.
Fräs lök och morot i smör i en stor stekpanna några minuter utan att det tar färg. Häll på vinet och koka upp.
Lägg i fisken och sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Lyft upp fisken med hålslev och håll den varm på ett fat under folie.
Tillsätt färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka fisken i såsen och värm försiktigt. Eller häll såsen över fisken på fatet.
Tillbehör: Skala och riv pepparroten och sila av potatisen.
Servera din fisk med kokt potatis och lite riven pepparrot på toppen.
Näringsvärde: 455 kcal, 39 g protein, 14 g fett, 40 g kolhydrater.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's