Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grillspett | ||
1 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
8 pc. | Grillpinnar | |
0,5 pc. | Lime | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1,5 tbsp | Japansk soja | |
1 pc. | Röd Paprika | |
3 tbsp | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
0,5 pc. | Romansallat | |
Passionssalsa | ||
1 pc. | Passionsfrukt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Honung Flytande | |
2 pc. | Färsk persika | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Lime | |
1 pc. | Avokado | |
2 tsp | Rapsolja |
Sätt ugnen på 175 grader.
Grillspett: Skala vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda ihop med olja, soja, honung och limesaft i en bunke.
Skär paprikan i spettvänliga bitar. Putsa fläskytterfilén fri från fett och senor och skär den i bitar. Blanda paprikabitar och fläskytterfilébitar med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra spetten lite lätt efter smak.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen och lägg upp i en skål.
Grillspett: Stek spetten i lite olja runt om i en het panna (eller grilla på utegrillen) så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min.
Passionssalsa: Skölj persikorna och tärna smått. Tärna avokadon och blanda samman i en skål. Tillsätt passionsfruktskärnor samt limeskal- och saft, honung och olja. Smaka av med lite chiliflakes, salt och peppar.
Servera grillspetten med ris, sallad och passionssalsa.
Näringsvärde: 639 kcal, 38 g protein, 24 g fett, 65 g kolhydrater.
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria