Skip to main content
Grillspett på fläskytterfilé med passionssalsa
Mari Bergman

Grillspett på fläskytterfilé med passionssalsa

40 minEasy
209,50 kr
4 portions 35,40 kr per portion
Klassiska grillspett med en underbart god och frisk salsa med passionsfrukt, persika och avokado. Lägg gärna spetten på grillen om möjlighet finns.

Grillspett
1 krmSalt
2 cloveVitlök Vanlig
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFläskytterfile Färsk
8 pc.Grillpinnar
0,5 pc.Lime
1 tbspHonung Flytande
1,5 tbspJapansk soja
1 pc.Röd Paprika
3 tbspRapsolja
Tillbehör
3 dlBasmatiris
0,5 pc.Romansallat
Passionssalsa
1 pc.Passionsfrukt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspHonung Flytande
2 pc.Färsk persika
1 krmChiliflakes
1 krmSalt
0,5 pc.Lime
1 pc.Avokado
2 tspRapsolja
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Grillspett: Skala vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda ihop med olja, soja, honung och limesaft i en bunke.

3

Skär paprikan i spettvänliga bitar. Putsa fläskytterfilén fri från fett och senor och skär den i bitar. Blanda paprikabitar och fläskytterfilébitar med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra spetten lite lätt efter smak.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och strimla salladen och lägg upp i en skål.

6

Grillspett: Stek spetten i lite olja runt om i en het panna (eller grilla på utegrillen) så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min.

7

Passionssalsa: Skölj persikorna och tärna smått. Tärna avokadon och blanda samman i en skål. Tillsätt passionsfruktskärnor samt limeskal- och saft, honung och olja. Smaka av med lite chiliflakes, salt och peppar.

Servera grillspetten med ris, sallad och passionssalsa.

Näringsvärde: 639 kcal, 38 g protein, 24 g fett, 65 g kolhydrater.

Photo:

Sofia Törnqvist