Skip to main content
Stekt halloumi med sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa
Mari Bergman

Stekt halloumi med sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa

30 minEasy
203,05 kr
4 portions 41,68 kr per portion
En vegetarisk rätt med stekt ost, bönor och sötpotatis, är en favorit bland både stora och små.

Rostad majs- och bönsalsa
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Lime
380 gKidneybönor
1 krmSalt
0,75 pc.Chilipeppar Röd
1 tbspOlivolja
200 gVanliga Tomater
340 gMajskorn
2 tbspOlivolja
500 gHalloumi
Tillbehör
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspOlivolja
600 gSötpotatis
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.

3

Majs- och bönsalsa: Skölj tomat, chili och lime. Sila av majsen och bönorna. Ta bort kärnhuset från chilifrukten och finhacka så mycket du vill ha beroende på hur stark du vill ha salsan. Grovhacka tomaterna och riv skalet från limen.

4

Hetta upp en panna utan fett och rosta majskornen tillsammans med chilin så att de får en lätt gyllenbrun yta. Ta av från plattan och låt dem svalna.

5

Blanda ihop bönor, tomathack, limeskal, limesaft, olivolja och den chilirostade majsen. Smaka av med salt och peppar.

6

Skiva halloumin och stek den gyllenbrun i lite olja i en varm panna.

Servera halloumiskivorna med ugnsstekt sötpotatis och rostad majs- och bönsalsa.

Näringsvärde: Kcal: 757 Fett: 38 g Protein: 37 g Kolhydrater: 63 g

Photo:

Linnea Swärd