Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dillsås | ||
3 dl | Vispgrädde | |
3 tbsp | Vetemjöl | |
1 tsp | Citronjuice - råpressad | |
1 tbsp | Fiskfond | |
2 dl | Vatten | |
0,75 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 pc. | Dill - färsk | |
3 tbsp | Smör | |
Fisk | ||
4 krm | Salt | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
0,5 pc. | Gurka | |
Duchessepotatis | ||
0,75 tsp | Salt | |
800 g | Potatis Mjölig | |
2 pc. | Ägg | |
50 g | Smör | |
Topping | ||
240 g | Handskalade Räkor | |
0,25 pc. | Dill - färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Duchessepotatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
Fisk: Salta och peppra torskbitarna.
Dillsås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ut i smöret ordentligt. Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt såsen sjuda under omrörning i 5 min. Tillsätt finhackad dill, salt och peppar. Smaka av med citronsaft och ställ åt sidan.
Duchessepotatis: Sila av potatisvattnet. Tillsätt smör, äggulor och salt till potatisen och vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp.
Spritsa eller klicka runt moset i en ugnsfast form, lämna en “grop” i mitten till fisken. Lägg fiskbitarna i mitten och toppa med hälften av räkorna. Häll över dillsåsen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Sallad: Skär gurkan i bitar och blanda med salladen i en skål.
Toppa fiskgratängen med resten av räkorna och dekorera med dillvippor. Servera fiskgratängen med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 819 kcal, 44 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1