Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tryffelhollandaise | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Smör | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
1 tsp | Tryffel | |
Sparris | ||
25 g | Sötmandel Naturell | |
1 tsp | Olivolja | |
250 g | Sparris Färsk | |
100 g | Ärtskott | |
1 krm | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tryffelhollandaise: Smält smöret på svag värme utan att det bryns.
Blanda 2 st äggulor med antingen 2 tsk citronsaft, vinäger eller vin i en skål, ej av aluminium. Sätt kastrullen i ett vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången i en tunn stråle under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaksätt med färsk riven tryffel och en nypa salt och peppar.
Sparris: Grilla sparrisen i en grillpanna eller på en utegrill. Grovhacka mandlarna och rosta dem i en stekpanna i lite olivolja.
Lägg upp sparrisen på ett fat och strö över mandlar, en nypa flingsalt och peppar. Strö över lite ärtskott och servera med tryffelhollandaise.
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vintertryffel Brisure 100g Bergfalk
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt