Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 dl | Vatten | |
4 dl | Strösocker | |
2 pc. | Ägg | |
1 krm | Hushållsfärg Röd | |
1 krm | Hushållsfärg Gul | |
2,5 tbsp | Gelatinpulver | |
1 krm | Hushållsfärg Grön | |
1 dl | Florsocker | |
1 pc. | Bakplåtspapper |
Lägg bakplåtspapper på en plåt och pudra över 1 dl florsocker.
Vispa ihop gelatinpulver och vatten i en skål.
Vispa äggvitorna fluffigt och fast.
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Koka till lösningen är 125 grader, ca 10 min. Tillsätt gelatinet i sockerblandningen och vispa ihop tills all gelatin smält.
Häll gelatinblandningen i en tunn stråle till äggvitesmeten under vispning med elvisp. Vispa sedan på högsta hastighet tills smeten svalnat, ca 5 min.
Dela upp smeten i tre skålar. Tillsätt några droppar karamellfärg i respektive bunke så att du får tre färger av smeten.
Häll respektive smet i varsin spritspåse och spritsa ut långa rader på plåten med bakplåtspapper av respektive färg. Pudra över 0,5 dl florsocker och låt stå framme i rumstemperatur över natten.
Klipp marshmallowslängderna i mindre bitar och förvara i en lufttät burk.
Recept & styling: Carina Hejde
Photo:
Nurlan Emir
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado