Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ärtpestorisoni | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Citron | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
280 g | Risoni | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,75 pc. | Mynta - färsk | |
50 g | Solroskärnor Naturella | |
2 tbsp | Olivolja | |
Portabello | ||
560 g | Portabellosvamp | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 pc. | Äpple Golden Delicius | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Huvudsallat | |
1 pc. | Passionsfrukt | |
0,3 tbsp | Balsamvinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Portabello: Lägg svamparna i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök och blanda med oljan. Gnid in svamparna i vitlöksoljan ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Ärtpestorisoni: Mixa ihop ärtor, solrosfrön, myntablad, citronsaft, olja, salt och peppar till en pesto i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen.
Sallad: Skölj och strimla sallad. Skölj och tärna gurka och äpple och blanda ihop i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt. Toppa med passionsfrukt.
Ärtpestorisoni: Sila av pastavattnet och blanda risonin med ärtpeston. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.
Servera de grillade portabellosvamparna med ärtpestorisonin och passionsfruktssalladen.
Näringsvärde: 578 kcal, 21 g protein, 21 g fett, 71 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta