Skip to main content
Chèvre chaud med jordgubbssalsa
Mathem

Chèvre chaud med jordgubbssalsa

15 minEasy
280,65 kr
6 portions 24,91 kr per portion
Getostgratinerad toast är en utmärkt förrätt att servera till midsommarfirandet eller vid ett annat festligt tillfälle. (MatHems sommarmeny 2013)

2 tbspHonung Flytande
1 pc.Basilika - färsk
1 pc.Baguette
2 tbspCrema Di Balsamico
0,5 pc.Rödlök
200 gGetost, Chevre
1 tbspOlivolja
250 gJordgubbar Färska
Instructions
1

Sätt på ugnen på grillelement och full värme. Skiva brödet och osten tunt. Hacka rödlöken riktigt fint.

Skölj och snoppa jordgubbarna. Hacka dem fint och lägg i en skål. Hacka även basilikabladen fint. Vänd försiktigt ner basilikahacket tillsammans med honung.

Pensla brödet med olivolja. Om du vill ha knaprigt bröd kan du förgrilla skivorna först i 1,5 minut. Ta sedan ut brödet och lägg getosten på brödskivorna och strö över hackad rödlök. Gratinera i 4-5 minuter, tills osten fått fin färg. Håll koll de sista minuterna så osten inte bränns.

Toppa toasten med jordgubbssalsa, och strö över fingsalt och färskmalen svartpeppar. Servera omgående!

Photo:

Maddzan Lindblad