Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
600 g | Spenat Hackad Fryst | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Baguette | |
2 tbsp | Vetemjöl |
ngredienser Portioner: 4
6 minibaguetter
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
600 g fryst hackad spenat
2 msk vetemjöl
13 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och svartpeppar
4 ägg
180 g strimlad rökt skinka
Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i matfettet. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme och låt det mesta av vätskan koka in. Strö över mjölet och fräs ytterligare 1 min.
Häll på buljong och låt soppan koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka äggen i 8–10 minuter. Skala och hacka dem.
Servera soppan med ägghacket, skinkan och minibaguetterna.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd, byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Gör äggfri: uteslut äggen.
Photo:
Ica
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria