Skip to main content
Fisk- och skaldjursbuljong
Mari Bergman

Fisk- och skaldjursbuljong

1 h 30 minEasy
180,85 kr
1 portion 165,61 kr per portion
Renset efter skaldjursmiddagen blir en värmande buljong. En perfekt bas till soppor och grytor. Använd valfria grönsaksslattar och fisk- och skaldjursrens.

2 LVatten
200 gMorötter
3 tbspOlivolja
1 kgRäkor med skal
2 pc.Gul lök
2 tbspVitvinsvinäger
1 krmVitpeppar Hel
1 pc.Fänkål Färsk
2 tbspTomatpuré
2 pc.Lagerblad
Instructions
1

Skär ner större grönsaksbitar i mindre bitar.

2

Fräs grönsaksskal, grönsaksbitar och fisk- och skaldjursrens i olja på svag värme i ca 5 min.

3

Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 1 min. Tillsätt vinäger, vatten, vitpepparkorn och lagerblad och låt buljongen sjuda på medelvärme i ca 30 min. Ta av buljongen från plattan och låt stå och dra i minst 1 tim.

4

Sila buljongen genom en finmaskig sil. Häll upp buljongen på flaska eller frys in i isformar.

Photo:

Pelle Bergström