Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 L | Vatten | |
200 g | Morötter | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 kg | Räkor med skal | |
2 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Vitpeppar Hel | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 pc. | Lagerblad |
Skär ner större grönsaksbitar i mindre bitar.
Fräs grönsaksskal, grönsaksbitar och fisk- och skaldjursrens i olja på svag värme i ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 1 min. Tillsätt vinäger, vatten, vitpepparkorn och lagerblad och låt buljongen sjuda på medelvärme i ca 30 min. Ta av buljongen från plattan och låt stå och dra i minst 1 tim.
Sila buljongen genom en finmaskig sil. Häll upp buljongen på flaska eller frys in i isformar.
Photo:
Pelle Bergström
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko