Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rabarberlag | ||
2,5 dl | Råsocker Strö | |
1 g | Vaniljstång, (1 st) | |
5 pc. | Färsk rabarber | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
2,5 dl | Vatten | |
Drink | ||
750 ml | Cider Äpple |
Rabarberlag: Skala och skär rabarbern i slantar.
Skala och finriv ingefära. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg rabarbern och ingefäran i en kastrull. Tillsätt vaniljfröna, socker och vatten. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min tills rabarbern är mjuk.
Låt allt svalna och sila av lagen till en burk. Förvara i kylen. Kompotten som blir över kan sparas i en burk i kylen och serveras med t.ex. vaniljglass.
Drink: Häll upp 3 msk rabarberlag i varje glas och toppa med cider eller annan bubblig dryck.
Photo:
Petter Fällström