Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 tbsp | Senap Skånsk | |
Grönsaker | ||
500 g | Vanliga morötter | |
3 tbsp | Olivolja | |
150 g | Fetaost | |
4 pc. | Majskolv färdigkokt | |
70 g | Färsk bladspenat | |
500 g | Potatis Fast | |
1 krm | Flingsalt | |
600 g | Rödbetor Färsk | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsaker: Skala morötter, rödbetor och potatis. Dela i sockerbitsstora bitar. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i ca 25 min.
Skär varje majskolv i 4 bitar och lägg dem på plåten runt grönsakerna efter 10 min så att de får grillas ca 15 min i ugnen.
Dressing: Blanda senap och honung i ett glas och rör om. Tillsätt olivoljan sakta under omrörning och sedan balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker: Lägg sköljd spenat, ugnsrostade grönsaker och grillade majskolvar på ett fat. Bryt över fetaosten och ringla över dressingen. Servera med lite extra smör och salt till majskolvarna.
Näringsvärde: 648 kcal, 16 g protein, 32 g fett, 69 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
2 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt