Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Crème ninon | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Purjolök | |
500 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
6 dl | Vatten | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
200 g | Potatis | |
Topping | ||
4 pc. | Ciabatta | |
100 g | Gröna Ärtor Frysta | |
280 g | Bacon Skivat |
Tina ärtorna.
Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen.
Crème ninon: Skölj och grovhacka purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken. Skala och tärna potatisen.
Fräs purjolök, vitlök och potatis i oljan i ca 1-2 min i en stor kastrull på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt balsamvinäger, vatten och buljong och låt det koka upp. Låt soppan sjuda i 15 min.
Tillbehör: Tärna baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.
Värm bröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Crème ninon: Tillsätt grädde och ärtor till soppan och låt det koka upp igen. Mixa soppan slät i en kannmixer eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.
Toppa soppan med knaperstekt bacon och ärtor. Servera med varmt bröd.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 829 kcal, 25 g protein, 53 g fett, 58 g kolhydrater
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt