Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
600 g | Mandelmassa | |
2 dl | Vatten | |
0,5 dl | Strösocker | |
20 g | Sötmandel Naturell | |
1 L | Vispgrädde | |
Pannkakssmet | ||
4 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Kardemumma Mald | |
4 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Smör | |
8 dl | Standardmjölk | |
0,5 dl | Strösocker | |
2 krm | Salt | |
0,5 tsp | Vaniljpulver |
Blanda mjöl, kardemumma, vaniljpulver, salt och socker i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
Smält smör i en stekpanna och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i smör i en stekpanna. Låt de svalna.
Mixa ihop mandelmassa, vatten och socker i en matberedare till en slät massa som är lätt att bre på pannkakorna. Tillsätt lite mer vatten om det behövs.
Vispa grädden.
Varva pannkakor, mandelmassa, grädde om vartannat och avsluta med att spritsa eller bred grädde på toppen. Strö över hackade mandlar, ät och njut.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt