Skip to main content
Mustig linssoppa
Mari Bergman

Mustig linssoppa

30 minEasy
124,85 kr
4 portions 12,33 kr per portion
En härlig vegansk soppa med smak av bland annat chili och spiskummin som passar perfekt till lunch eller middag. Soppan håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och går även att frysa in. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,12

Linssoppa
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspChiliflakes
0,5 pc.Gul lök
350 gRöda Linser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspTomatpuré
125 gKörsbärstomater
1 tspTorkad gurkmeja
0,5 tspIngefära Malen
2 tspVitvinsvinäger
2 tbspGrönsaksbuljong
0,5 tspKanel Malen
1 LVatten
1 tspSpiskummin
2 tbspRapsolja
1 krmSalt
Tillbehör
150 gKnäckebröd
Instructions
1

Linssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med ingefära, kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt på låg värme utan att det tar färg.

2

Tillsätt tomatpuré och vinäger och låt det fräsa 30 sek.

3

Tillsätt röda linser, cocktailtomater, vatten och buljong. Låt soppan puttra på låg värme i ca 20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.

4

Späd ev med mer vatten. Smaka av soppan med salt och peppar.

Servera soppan med knäckebröd och valfritt pålägg.

Näringsvärde: 438 kcal, 25 g protein, 8 g fett, 59 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir