Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grönsaker | ||
125 g | Fetaost | |
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Zucchini | |
1 pc. | Rödlök | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsp | Torkad oregano | |
3 tbsp | Olivolja | |
300 g | Potatis Fast | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Paprika | |
Spett | ||
1 tsp | Spiskummin | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
0,5 tsp | Ingefära Malen | |
1 krm | Råsocker Strö | |
1 pc. | Citron | |
4 pc. | Grillpinnar | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Torkad gurkmeja | |
1 tsp | Salt | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Marinad: Blanda ihop yoghurten med citronsaft, gurkmeja, ingefära, spiskummin, råsocker, salt och peppar i en stor bunke. Skär köttet i bitar och lägg dem i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen så länge som möjligt, gärna över natten.
Grönsakerna: Skölj och skär grönsakerna i bitar och skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Tvätta och halvera potatisen. Lägg grönsaksbitar, potatis, rödlök och vitlöksklyftor på en smord plåt. Ringla över olivolja och krydda med örtkryddor, salt och peppar efter smak. Gratinera i ca 25- 30 minuter. Ta ut plåten när det återstår ca 10 min och smula över fetaosten. Sätt in i ugnen igen.
Spett: Trä köttet på spett. Stek i en stekpanna/ grillpanna eller grilla på utegrillen runtom tills köttet är genomstekt och fått en fin färg.
Servera heta tillsammans med medelhavsgrönsakerna.
Näringsvärde: 471 Kcal. 45 g protein. 23 g fett. 20 g kolhydrater.
Photo:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria