Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
4 pc. | Ägg | |
370 g | Rödbetor Skivade | |
Kycklingpytt | ||
0,5 pc. | Purjolök | |
1 tbsp | Olivolja | |
550 g | Strimlad kyckling | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Bondbönor | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Blomkål Färsk | |
300 g | Potatis | |
300 g | Morötter | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tsp | Timjan - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingpytt: Skölj och grovstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlök.
Skala och tärna potatis och morötter. Bryt blomkålen i buketter.
Lägg grönsakerna på en plåt och vänd runt med olja. Krydda med salt och peppar efter smak samt timjan och sätt in i ugnen ca 30 min.
Salta och peppra kycklingen efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen runt om ca 5 min tills den fått fin färg och är genomstekt.
Tillsätt bondbönor till grönsakerna och låt stekas ytterligare ca 5 min i ugnen. Ta ut plåten och tillsätt kyckling och hackad persilja. Lägg upp på ett fat eller servera direkt från plåten.
Tillbehör: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek äggen på medelvärme. Salta och peppra efter smak. Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg och rödbetor.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 425 kcal, 44 g protein, 11 g fett, 33 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt