Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Våfflor | ||
1 krm | Salt | |
75 g | Smör | |
4 dl | Mjölk | |
80 g | Mörk chokladkaka | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
2 tsp | Bakpulver | |
Topping | ||
250 g | Jordgubbar Färska | |
125 g | Röda Vinbär | |
125 g | Hallon Färska | |
3 dl | Vispgrädde |
Våfflor: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet.
Smält smör och ta av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ut i smöret tills all choklad smält. Häll chokladsmöret i våffelsmeten.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar.
Topping: Skär jordgubbar i skivor. Vispa grädde.
Servera våfflorna med lättvispad grädde, färska bär och pudra över lite florsocker.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt