Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Valnötsdipp | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Kvisttomater | |
100 g | Valnötter | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
145 g | Soltorkade Tomater | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Couscoussallad | ||
50 g | Ruccolasallat | |
0,5 pc. | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Couscous | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
1,5 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Nötfärsbiffar | ||
1 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Torkad oregano | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Nötfärs |
Sätt ugnen på 175 grader.
Nötfärsbiffar: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och peppar till en jämn färs.
Forma 8 biffar och platta ut dem något med tanke på att de drar ihop sig vid stekning. Stek biffarna i lite olja och en klick smör i en varm panna, ca 3-4 min på varje sida.
Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
Valnötsdipp: Mixa ihop valnötter, tomat i bitar, soltorkade tomater, skalad vitlök, sköljd basilika, chiliflakes och olivolja i en matberedare till en dipp. Smaka av med salt och peppar.
Couscoussallad: Tillred couscousen med buljong enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och tärna gurkan smått och skölj ruccolan. Blanda med den färdiga couscousen och tillsätt 1-2 msk olivolja, citronsaft och lite salt och peppar efter smak.
Servera nötfärsbiffarna tillsammans med valnötsdipp och couscoussallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde:768 kcal, 41 g protein, 36 g fett, 67 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria