Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
250 g | Rotselleri | |
120 g | Bacon Skivat | |
100 g | Palsternacka | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Rapsolja | |
100 g | Vanliga morötter | |
1 pc. | Rödlök | |
300 g | Kålrot | |
Pannkakssmet | ||
5 pc. | Ägg | |
5 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Salt | |
5 dl | Mellanmjölk | |
1 tbsp | Smör | |
Tillbehör | ||
4 tbsp | Rårörda Lingon |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pannkakssmet: Vispa samman äggen till pannkakssmeten med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet. Häll i resten av mjölken och saltet och blanda. Låt smeten vila under tiden som du förbereder och rostar rotfrukter och sidfläsk – gärna ännu längre då pannkakssmet bara mår bra av att stå till sig ett tag.
Fyllning: Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Strimla löken grovt. Tärna baconet. Lägg allt i en mindre långpanna eller form och sväng runt med oljan. Krydda med salt och peppar efter smak och rosta i mitten av ugnen i 15–20 minuter eller tills rotfrukterna är nästan mjuka och baconet har fått fin färg. Lägg i en klick smör och rör runt så att hela formen eller pannan blir smord.
Ringla över pannkakssmeten och sätt tillbaka i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter.
Servera pannkakan varm med rårörda lingon.
Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 86 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria