Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Coleslaw | ||
200 g | Vitkål | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
2 tbsp | Olivolja | |
65 g | Rättika, (0,25 st) | |
200 g | Morötter | |
Pommes | ||
700 g | Potatis | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Burgare | ||
1 krm | Salt | |
1 pc. | Aubergine | |
2 pc. | Ägg | |
2 dl | Panko | |
200 g | Hamburgerbröd | |
50 g | Pecorinoost, riven | |
100 g | Gemsallad | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Chipotledressing | ||
1 tsp | Chilipulver Chipotle | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Salt | |
145 g | Grillad paprika | |
1 tsp | Honung |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pommes: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Coleslaw: Skala och riv morötter och rättika. Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda runt ordentligt och smaka av med salt.
Chipotledressing: Sila av oljan från den grillade paprikan och hacka paprikan smått. Blanda med creme fraiche i en skål och krydda med chipotlechilipeppar, honung och lite salt.
Burgare: Skölj och skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Du behöver minst 12 skivor. Salta och peppra aubergineskivorna lite lätt på båda sidor.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Finhacka persiljan och blanda med ströbröd och riven ost på ett fat.
Doppa aubergineskivorna först i ägget och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på medelhög värme på båda sidor så att de blir fint gyllene.
Värm bröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsblad.
Montera varje bröd med salladsblad, dressing och tre frasiga aubergineskivor.
Servera aubergineburgarna tillsammans med pommes och coleslaw.
Näringsvärde: 877 kcal, 23 g protein, 44 g fett, 93 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel