Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Chokladfondant | ||
100 g | Smör | |
3 pc. | Ägg | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
0,5 dl | Strösocker | |
Servera med | ||
400 g | Vaniljglass | |
Halloncoulis | ||
3 tbsp | Strösocker | |
4 tbsp | Balsamvinäger | |
200 g | Hallon |
Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
Separera 2/3 av äggens gulor och vispa ihop med resterande ägg, samt socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i smorda portionsformar eller ugnsfasta glas. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant (se tipset ovan).
Halloncoulis: Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt puttra ihop till en sås. Sila eventuellt.
Tippa fondanten försiktigt upp och ner eller servera i formarna. Häll över halloncoulis och toppa med glass.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta