Skip to main content
Kumminstekt lax med blomkålsallad med parmesan samt basilikadipp
Mari Bergman

Kumminstekt lax med blomkålsallad med parmesan samt basilikadipp

30 minEasy
431,05 kr
4 portions 53,28 kr per portion
Helt klart ett favoritrecept som lagas om och om igen. Lax har aldrig varit godare! Tips: Tina gärna fryst lax i kylen under natten

Lax
0,5 tspChiliflakes
500 gLaxfilé Fryst
0,25 tspRåsocker Strö
1 tbspOlivolja
0,5 tspCitronjuice - råpressad
0,5 tspSalt
1 tspKummin
Basilikakräm
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Ägg
0,5 pc.Basilika - färsk
2 krmSalt
0,5 tbspDijonsenap
1 tspVitvinsvinäger
1 cloveVitlök Vanlig
1 dlRapsolja
1 tspHonung Flytande
Blomkålssallad
75 gGrana Padano
0,5 pc.Persilja - färsk
250 gEdamamebönor
1 tbspOlivolja
100 gGrönkål
0,5 tspCitronjuice - råpressad
0,5 pc.Blomkål Färsk
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Blomkålsallad: Tina edamamebönorna. Skölj grönkålen. Ta bort stammen och strimla bladen. Fräs grönkålsbladen i lite olja i en varm stekpanna så att de mjuknar en aning. Lägg över grönkålen på en tallrik och låt svalna.

2

Strimla blomkålen tunt. Grovriv grana padano och finhacka persilja. Blanda samman med edamamebönor, olja, citronskal och saft i en stor skål. Tillsätt salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt. Tillsätt grönkålen när den har svalnat.

3

Lax: Skär laxen i kuber. Mortla ihop rivet citronskal, kumminfrön, chiliflakes, salt och socker. Gnid in laxfilén i lite olivolja och fördela kryddblandningen över. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög värme ca 1-2 min på varje sida.

4

Basilikakräm: Mixa basilikablad, äggula, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung i en blender. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt och peppar.

Lägg upp blomkålssalladen på ett fat och toppa med laxkuber och basilikakräm

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 720 kcal, 43 g protein, 54 g fett, 10 g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell