Skip to main content
Socker- och chiligrillad lax med vacker betsallad
Mari Bergman och Mia Troberg

Socker- och chiligrillad lax med vacker betsallad

30 minEasy
638,45 kr
8 portions 63,94 kr per portion
Vacker och lätt sallad till buffébordet som har ett extra sting tack vare den heta laxen.

Senapsvinägrett
0,5 tspSalt
1 pc.Dill - färsk
1,5 tbspVit balsamvinäger
0,5 tspSvartpeppar Malen
4 tbspOlivolja
1,5 tbspSenap Grovkornig
Laxen
1 tbspFlingsalt
800 gFärsk laxfilé
1 tbspOlivolja
0,5 tbspChiliflakes
0,5 tbspSvartpeppar
1 tbspStrösocker
Vacker betsallad
500 gRödbetor Färsk
100 gRuccolasallat
500 gGulbetor
600 gMarinerad Kronärtskocka
500 gPolkabetor
Instructions
1

Vacker betsallad: Skala 4 st av varje sort av betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare. Häll av oljan från kronärtskockorna och skölj ruccolasalladen.

2

Senapsvinägrett: Vispa ihop olja med balsamvinäger och senap till en slät konsistens. Finhacka och tillsätt dillen. Smaka av med salt och peppar.

3

Blanda ihop betor, kronärtskockor och ruccola med vinägretten men spara några betor till topping.

4

Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Gnid in laxkuberna i oljan. Blanda ihop chiliflakes, socker, flingsalt och peppar från kvarn på en tallrik. Vänd laxkuberna i chiliblandningen. Hetta upp en grillpanna och grilla laxkuberna ca 1-2 minuter på varje sida.

5

Lägg upp salladen på ett fat och toppa med laxkuber och några vackra betor.

Photo:

Wolfgang Kleinschmidt