Skip to main content
Currygryta med mandeltopping
Mari Bergman

Currygryta med mandeltopping

30 minEasy
166,65 kr
2 portions 29,72 kr per portion
En vacker vegansk gryta med mycket smak som passar utmärkt att äta en höst- eller vinterkväll. Mandelspånen som grytan toppas med blir pricken över i:et. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
25 gSötmandel Spån
Currygryta
0,5 tspSalt
0,5 pc.Blomkål
250 mlKokosgrädde
2 krmCayennepeppar
0,5 tspCurry
0,5 tspTorkad gurkmeja
1 tbspFärsk ingefära
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspSpiskummin
1 pc.Tomater
0,5 dlVatten
0,5 tbspGrönsaksbuljong
0,5 pc.Citron
380 gKikärtor Kokta
0,5 tbspRapsolja
30 gFärsk bladspenat
0,5 pc.Gul lök
Instructions
1

Currygryta: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skölj och tärna tomaten. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.

2

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och blomkål tillsammans med spiskummin, curry, gurkmeja och cayennepeppar i ca 1 min under omrörning.

3

Tillsätt kokosgrädde, tomater, kikärtor, buljong och vatten. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med salt och citronsaft.

4

Vänd ner spenat i grytan och lägg upp i skålar. Toppa med mandelspån och servera.

Näringsvärde: 473 kcal, 18 g protein, 24 g fett, 36 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir