Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
25 g | Sötmandel Spån | |
Currygryta | ||
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Blomkål | |
250 ml | Kokosgrädde | |
2 krm | Cayennepeppar | |
0,5 tsp | Curry | |
0,5 tsp | Torkad gurkmeja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
1 pc. | Tomater | |
0,5 dl | Vatten | |
0,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 pc. | Citron | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tbsp | Rapsolja | |
30 g | Färsk bladspenat | |
0,5 pc. | Gul lök |
Currygryta: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skölj och tärna tomaten. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och blomkål tillsammans med spiskummin, curry, gurkmeja och cayennepeppar i ca 1 min under omrörning.
Tillsätt kokosgrädde, tomater, kikärtor, buljong och vatten. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med salt och citronsaft.
Vänd ner spenat i grytan och lägg upp i skålar. Toppa med mandelspån och servera.
Näringsvärde: 473 kcal, 18 g protein, 24 g fett, 36 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1