Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Korv | ||
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Vegetarisk Korv | |
Sötpotatismos | ||
1 krm | Salt | |
500 g | Sötpotatis | |
50 g | Smör | |
200 g | Vanliga morötter | |
2 tbsp | Vatten | |
Tomat- och majssalsa | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gurka | |
1 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Chilipeppar Färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
300 g | Majskorn | |
Tillbehör | ||
100 g | Gemsallad |
Sötpotatismos: Skala sötpotatis och morötter och skär i lite mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt lite salt och koka ca 15-20 min tills bitarna är mjuka.
Tomat- och majssalsa: Skölj tomaterna och gurkan och tärna smått. Sila av majsen. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka chilipepparn. Blanda i en skål och tillsätt citronskal- och saft samt olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
Korv: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna.
Sötpotatismos: Sila av vattnet från potatisen och morötterna, men spara 2 msk kokvatten kvar i kastrullen. Tillsätt smör och mixa ihop till ett slätt mos med hjälp av stavmixer eller visp. Smaka av med salt.
Tillbehör: Skölj och skär salladen i bitar och lägg i en skål.
Servera korven tillsammans med sötpotatismos, tomat- och majssalsa och sallad.
Näringsvärde: 856 kcal 25 g protein, 54 g fett, 64 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria