Skip to main content
Ulrika Brydlings karibiska hönsgryta
Ulrika Brydling

Ulrika Brydlings karibiska hönsgryta

30 minEasy
320,50 kr
4 portions 30,04 kr per portion
Ulrika Brydling är kocken som brinner lite extra för hönan. Här får vi ta del av hennes supergoda karibiska gryta på hönsbröstfilé sous vide. Med fantastiska smaker som kokos, ananas och lime kommer du inte kunna sluta äta.

Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
Gryta
0,5 pc.Purjolök
1 dlAnanasjuice
100 mlKokosmjölk
1 tbspTomatpuré
1 pc.Lime
2 pc.Gul lök
300 gHönsbröstfilé
1 krmSalt
1 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Röd Paprika
2,5 dlHönsbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspRapsolja
1 tspSambal Oelek
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Gryta: Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allting lätt i en stor kastrull i oljan.

3

Tillsätt hönsbuljong, kokosmjölk, juice, sambal oelek, tomatpuré och limeskal och saft från 1 lime. Låt allt koka ihop.

4

Tärna hönsköttet och lägg i grytan. Värm upp på nytt och smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med ris.

Näringsvärde: 463 kcal, 34 g protein, 16 g fett, 41 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell